Tilbake

Går for ny rekord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med ny bok og en million solgte i seien om Thea har ikke Trine Angelsen tenkt å legge pennen på hylla med det første.

Petter strøm  99 16 01 57

 

 

TO MÅNEDER. Når ideene først kommer bruker Trine Angelsen rundt to måneder på å skrive en bok. Den første i serien om Thea kom i juni i fjort. Mandag lanserte hun sin trettende Thea-bok på Ark i Bodø.

 

 

Dialekt

I bøkene bruker Trine Angelsen dialekt i dialogene. Likevel har hun en stor leserskare i utlandet, blant annet USA, Korea og Spania.

   - Jeg får veldig mange tilbakemeldinger fra publikum om at dialektbruken min gjør bøkene bedre. Mange med dysleksi leser og bøkene mine og sier de er lettere å lese når dialogene er på dialekt, forteller forfatteren som synes dialekten er en viktig virkemiddel.

   - Jeg skriver jo om folk fra Nord-Norge. De sier heller at en person er en ”rævbelling” i stedet for å karakterisere han eller helle som feig.

 

Fint med historie

 Sylvia Olsen er av Trine Angelsens mange lesere. Hun setter pris på dialektbruken i bøkene, men høyest setter hun den historiske verdien bøkene har.

    - Jeg liker å lese om gamle dager i Nord-Norge. Det er kjempeinteressant å høre hvordan de hadde det før i tiden, sier hun.

    Og både Olsen og resten av Trine Angelsens publikum kan forvente seg mer fra nordlendingens penn. I tillegg til flere bøker om Thea har forfatteren allerede gjort seg opp noen tanker om neste serie.

 - Jeg vil ikke si så mye om den, men også den blir fra gamle dager i Nord-Norge, med en dame i hovedrollen.

 

Petter.strom@saltenposten.no 

 

Den første romanserien til Trine Angelsen, ”Havets datter”, solgte 2,3 millioner bøker. Etter tretten bøker i serien ”Thea”, har lofotværingen, bosatt på Fauske, atter en gang passert en million.

    - Jeg hadde ingen forhåpninger om det. Folk sa at man ikke kan ha suksess to ganger, men det kan man tydeligvis, sier forfatteren.

    - Jeg håper at Thea-serien kan bli på rundt 30 bøker, og slik de selger nå kan de fort slå salget til ”Havets datter”

 

Ny bok

 I går, mandag, ble bok nummer tretten i serien om Thea, med tittelen ”I fryktens favn” lansert på Ark i Bodø. Serien utspiler seg i Lofoten rundt 1910. Trine Angelsen forteller at karakteren til Thea tilfeldigvis dukket opp etter en del grubling. Valget av tidsepoke for romanserien mer gjennomtenkt.

    - Jeg synes gamle dager er veldig spennende. Livet de levede på den tiden var annerledes enn slik vi hadde det nå, og det gir med mye glede og kunnskap når jeg driver med research til bøkene, sier Angelsen.