Trine Angelsen med nye bøker i juni

Etter 30 bøker om Havets datter er Trine Angelsen klar med den nye serien Thea. Den lanseres i begynnelsen av juni, og i dagens papirutgave gir Saltenposten en smakebit på starten.

NY SERIE. I juni kommer den nye serien til serieforfatteren Trine Angelsen ut.

FAUSKE: Ideen til den nye bokserien fikk Trine Angelsen ikke så lenge etter at hun hadde begynt å skrive Havets datter.

- Jeg hadde lyst til å skrive flere serier, men begynte ikke å jobbe ordentlig med den før våren 2005, forteller hun.

Da hun begynte å planlegge serien, var det viktig at den ikke skulle bli for lik Havets datter, og at hovedpersonen Thea Lund ikke skulle likne for mye på Elisabeth.

- Thea er brunette og ikke lyshåret, hun er kjøpmannsdatter og velstående i motsetning til fattige Elisabeth. Handlingen utspinner seg i et bypreget miljø tidlig på 1900-tallet, forklarer Angelsen.

Den første boka heter "Bygdas hemmeligheter", og det gir et godt bilde på hva serien handler om - nettopp hemmeligheter.

- Når en blir avslørt dukker det opp to nye, og Thea har en tendens til å dumpe opp i dette. Hadde de ikke hatt hemmeligheter for hverandre, så hadde livet hennes vært mer rolig.

Den nye serien byr på både kjærlighet, hat, intriger, spenning og humor, alt det en slik serie skal inneholde.

Da hun sendte inn utkastet til Havets datter, hadde hun aldri trodd det skulle gå så bra som det gjorde. Serien slo an, og fikk et opplag på to millioner bøker.

- Jeg tør ikke ha så store forhåpninger til Thea, og tar det som det kommer. Alle ønsker jo å bli en bestselger, men jeg gjør bare mitt beste og håper at det går bra. Da Havets datter kom ut, tenkte jeg at kanskje ingen ville like bøkene og at bare mamma kom til å kjøpe dem. Jeg torde nesten ikke gå i butikken, og syntes det var flaut å se mine egne bøker i hylla.

Den første boka kommer i butikken sammen med Norsk Ukeblad 5. juni, og en uke senere er den i ordinært salg. Først til høsten etter at tre-fire bøker er gitt ut, kan de få et bilde av hvordan Thea har slått an. Da ser de hvordan salget har gått og hvor mange abonnenter serien har.

- Det blir en spennende tid, innrømmer Trine Angelsen.

Artikkelen er forkortet. Les mer om dette og et utdrag av boka i Saltenpostens papirutgave 11. mai.

Publisert: 11.05.2006 - 06:13 Oppdatert: 10.05.2006 - 15:02