Trine Angelsen

Tilbake

       
  Avisa Nordland    mandag 26. Juni 2006 Tips      Abonnement      Annonser      AN Bonus      Kontakt      Det skjer     
 
 
 
 
 
 
 
 

SKRIVER MEG UT AV SORGEN

 

Savnet etter faren som døde av kreft har vært tungt å bære for suksessforfatter Trine Angelsen. Hennes største støttespiller ringer ikke mer.

 

 

Fauske: Trine Angelsen tar en kort pause fra skrivearbeidet. Hun holder på med den niende boka om Thea. Kjøpmannsdatteren i historien fra Laupstad og Kabelvåg.

    Faren Agnar ble 68 år gammel. Han døde av kreft i oktober. For forfatteren på Fauske er savnet tungt å bære.

 Gode minner. - Pappa var en av mine beste støttespillere i skrivearbeidet. Han sendte alt han kom over av dokumentasjon og historikk fra Kabelvåg. Ting jeg bruker i serien om Thea. Han gledet seg veldig til utgivelsen og snakket mye om utgivelsen. Men jeg visste at han aldri kom til å oppleve det, forteller Trine som har laget et minnealbum over faren som var kobberslager i Kabelvåg.

    Fra faren fikk diagnosen kreft i bukspyttkjertelen til han døde, gikk det bare et halvt år.

    - Derfor var vi forberedt på det som skulle komme. Selv virket det som om han ikke ville innse det. Den dagen han sovnet inn sa han at han bare måtte hvile seg litt, så skulle alt bli bra igjen.

  20 eller 30? Skrivingen på Leivset like utenfor Fauske har hjulpet Trine gjennom sorgen. Men savnet av faren vil aldri forsvinne helt.

    - Man får seg en tankevekker i livet. Men jeg har klart å holde produktiviteten oppe og er kommet halvveis i den nye serien. Målet er 20 bøker selv om forlaget mener jeg bør skrive 30. Samme antall som det ble av Havets datter, forteller Trine Angelsen.

    Bokserien solgte 2,3 millioner bøker, noe som tilsvarer 23 fulle vogntog – eller at halvparten av Norges befolkning har en bok. Ikke mange norske forfattere kan vise til slike opplagstall. Og hun frykter ikke at suksessen forsvinner med den siste boka i serien som kommer ut 17. juli.

    - Jeg måtte komme meg et steg videre i karrieren og ble litt lei av serien, forteller Trine Angelsen.

  Hemmeligheter. Serien om Thea er allerede godt i gang. Den handler mye om hemmelighetene som ofte ble skapt på begynnelsen av 1900 tallet.

    - Folk liker hemmeligheter. Men der ikke alltid av det gode. Langt inn i voksen alder trodde jeg oldefaren min døde på havet. Helt til jeg for ikke lenge siden fikk vite at han egentlig hengte seg på låven hjemme på gården. Hemmeligheter og hvite løgner ble ofte brukt for å skåne. Det er slike ting jeg skriver om i serien, forteller Trine.

     - Med ditt tempo er du snart ferdig med Thea. Hva skjer da?

     - Jeg har en liten idé som er begynt å gro. Vi får se hva det blir til, sier Trine med et lurt smil.

 

Publisert : 26.06.2006